Kilo vermeye çalışıyorsanız, gıda biçiminizde göz ardı ettiğiniz kilo verme fırsatlarının farkına varın.
Insanlar gıda programlarındaki ufak, aralara gizlenmiş zayıflama fırsatlarına küçümsemeyle yaklaşıyor fakat bu sırları açığa çıkarar yalnızca birkaç haftada daha ince bir fiziğe sahip olabilirsiniz.
İşte diyetlerde dikkat etmediğiniz zayıflama fırsatları!
Gözden kaçan zayıflama fırsatlarından biri de yemeklerinizi pişirirken kullandığınız yağın çeşidiyle ilgili.
Yemeklerinizi yaparken zeytinyağı kullanıyorsanız, ısıyla birlikte yağdaki kıymetli ve faydalı yağ içeriklerini kaybediyorsunuz.
Vücudunuzu forma sokma çabalarınızı boşa çıkarmayacağından belli olun ve zeytin yağı yerine ateşte pişirilen yemeklerde hindistancevizi yağı veya avokado yağı kullanın.
Bu yağlar ısıya dayanıklıdır ve içerdikleri yararlı yağlar ısıyla birlikte yok olmuyor.
Zeytin yağı ısıya maruz kaldığında bayatlıyor ve vücutta tıpkı trans yağlar gibi hareket ediyor.
Eğer yemeklerinizde zeytin yağı kullanmak istiyor ama perhiz çabalarınızı çöpe atmak istemiyorsanız o halde yemeklerinizi kısık ateşte pişirmelisiniz.
Ayrıca Hindistan cevizi yağı ve Avokado yağı vücutta, diğer yağlar gibi enerji deposu olarak saklanmıyor.
Damak Zevki tadınızı tatmin etmenin en basit yolu diyet yemeklerinize bir arz baharat katmak.
Pul biber, kırmızı toz biber, kekik gibi baharatlarla protein ve sebze yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Baharatlar metabolizmanızı hızlandırırken, arzu krizlerinizi de bastırmanıza muavin oluyor.
Çoğunlukla meyveli içecekler tüketiyor ve bunları hazırlarken muz kullanıyorsanız, bu kalorili meyve yerine böğürtlen, ahududu gibi meyveler kullanmayı deneyin.
Böğürtlengiller daha düşük şeker oranları ve yüksek lif seviyeleriyle diyetinize muavin olacak. Keza, böğürtlengiller karın bölgesindeki yağların eritilmesine asistan olurken, muz glisemik endeksi yükseltiyor ve olağan seviyeden daha pozitif kilo almanıza niçin oluyor.
İçecekler karışım halinde hazırlandıkları için daha basit sindirilirler ve böylece glisemik endeksinize etkileri daha kolay oluyor.
Kan şekerinizin pat diye yükselmemesi için, içeceklerinize katacağınız meyvelerin artı şeker içermemesine dikkat edin.
Çoğu insan yulaf gevreklerini küçümsüyor ama bu gevrekler zayıflama maceranızda size epeyce faydalı olacak.
Yulaf gevrekleri yalnızca pratik ve güzel bir diyet kahvaltı yiyeceği yok bununla birlikte size yemek pişirmenizde yardımcı olacak bir besin maddesi.
Yulaf, kinoaya kadar daha artı protein, B vitamini ve mineral içeriyor. Yulaf gevrekleri iştahınızı bastırmak için de bire bir.
Lifli gıdaların önemi diyetlerde göz ardı ediliyor. Tek yapacağınız lif açısından daha varlıklı gıdalara yönelmek.
Yulaf gevreklerinize ve hazırladığınız meyveli içeceklere ekstra lifli besinler katabilir, atıştırmalık öğünlerinize lif yönünden zengin gıdalar ekleyebilirsiniz.
Besinlerin içerdiği lifler iştahınızı köreltir , yağ yakımını arttırır, kan dolaşımınızdan yağları temizler ve sizi daha uzun vakit tok tutar. Hem beslenmenizi düzenleyerek diyetinizde manâlı bir rol oynar.
Eğer liflere karşısında hassasiyetiniz varsa baklagil ve fasülyelerdeki liflerden uzak durmanızı nasihat ederiz. Midenizde şişkinliğe yaratabilirler.
Su tüketimi ve düzenli çalışma de kilo vermenin kilit noktalarından bazıları. Diyetinizde tuzlu ve yağlı gıdalardan, bitmiş besinlerden ve fast food yiyeceklerden uzak durun.
Eğer bu yiyeceklerden uzak durmazsanız zayıflık hayallerinizle birlikte dinç bir vücududa kendinizden uzaklaştırmış olacaksınız.
Kaynak: Kadın Sağlığı Sitesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder