İnsanlar yatmak için kanepe, yatak vs. kullanırlar fakat bazı istisnalı kişiler bu yerlerde rahat yatamayabilirler. Bu yüzden hastaneler de ve yoğun bakım odaları için özel yapılmış hasta yatakları bulunmaktadır. Bunların farklarını kısaca bahsedelim.
Hasta yataklarının rahatlığı tabiki diğer yataklar gibi olmayıp ayrıca ayarlanabilir özelliği bulunmaktadır. Yataktan kalkamayan yatalak yaşlı veya genç hastalar için ayarlanabilir oluşu en önemli özelliklerden birisidir. Yemek yerken doğrulamayabilirler bu yüzden yatağın baş kısmı, bel kısmına kadar onu yavaşça doğrultup rahatça yemek yemesine yardımcı olmaktadır.
Genelde hastanelerde 3 veya 4 motorlu cinsten hasta yatağı tercih edilmektedir. Evler de ise kiralık ve satılık olmak üzere hasta karyolası mevcuttur.
Elektrikli (yani otomatik) ve manuel (yani el ile) olmak üzere iki çeşitli hasta yatakları bulunmaktadır. Manueller pek kullanılmasa da maddi açıdan sıkıntı yaşayanlar manuel hasta yatakları kullanmaktadır. Tek ve çift ayarlı olarak ikiye ayrılırlar.
Elektrikli yataklar ise her hastane de (özellikle özel hastanelerde) bulunurlar. Altı çeşit olmak üzere gruplara ayrılırlar. Kolon motorlu, tek motorlu, çift motorlu, üç motorlu, dört motorlu ve dual motorludurlar. Ayrıca daha özel hastalar için lazımlıksız ve lazımlıklı şekilde iki farklı çeşidi daha bulunmaktadır. Lazımlıklı olması sayesinde orta bölümde bulunan yere hastalar rahatlıkla ihtiyaçlarını giderebilirler. Böylelikle evde hasta var ise bu gibi yataklar ile onlara daha konforlu bir yaşam tarzı sunabilirsiniz. Kaynak: Kadın Sağlığı
Kadın hastalıkları, kadınların yaşadıkları sağlık sorunları, belirtiler ve tedavi yöntemleri ile ilgili güncel sağlık haberleri burada.
22 Mart 2017 Çarşamba
Hasta Yatağı Farkı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder