Selülit, senet dokusu iltihabı olarak bilinir. Hormonal ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Selülit, günümüz kadınlarının en kayda değer sorunlarından birisidir.
Yeni Yüzyıl’da bulunan habere göre uzmanlar, selülitten korunmak için, dürüst beslenmenin önemini vurgulayarak, bol, bol meyve ve sebze yenilmesini, doğal gıdalar tüketilmesini öneriyorlar.
Az şekerli taze meyveler:
Taze meyve olmadan dinç bir beslenme programı olmaz. Fakat bu meyveleri ara öğünde yiyin. Mevsim meyvesi ve şeker oranları düşük olsun.
Bütün buğday türevleri, kabuklu pirinç:
B vitamini içerir.
Kabızlık yapmaz.
Buğday ve pirinci arıtılmış edilmiş şekliyle tüketmeyin.
Yağsız tavuk eti, az yağlı, beyaz etli balık, hindi, yumurta beyazı:
Vücudun sıkılaşması için zorunlu olan protein ihtiyacını karşılar. Tok tutup acıkmayı geciktirir.
Bakliyatlar:
Posalı, çeperli, gıdalar olup bağırsakları çalıştırır.
Demir ve B vitamini içerirler.
Kuru fasulye hariç hepsinin glisemik indeksi düşüktür.
Ayrıca bitkisel protein içerdikleri için bedenin sıkılaşmasma asistan olur.
Roka, tere maydanoz, marul, dereotu, taze soğan:
Hepsi birer vitamin deposudur.
Yeşillikler cisim için antioksidan kaynağıdır. Hem tokluk sağlar ayrıca de selülite karşısında mücadelede vazgeçilmez gıdalardır.
Ispanak ve pazı:
Liflidir, bağırsak çalıştırır, kan yapar ve selülite karşısında savaşan bir diyetin yazgeçilmezidir.
Ege otları:
frenk lahanası, kara lahana, brokoli, semizotu, madımak, taze Ege otları:
Tümü birer şifa kaynağıdır.
Vücuttan toksik maddelerin atılmasına tezgâhtar olurlar.
Enginar ve iç bakla:
Biri karaciğeri detokslarken öbürü karaciğer içerisindeki küçük safra kanallarının çalışmasını destekler. bu nedenle enginar ve iç baklayı beraber harcamak iyidir.
Yulaf ezmesi:
Kepekli makarna ve kepekli ürünler:
Doğrusu tam buğday ürünlerini daha fazla seçim edilmeli fakat beyaz makarnaya kadar sebzeyle birlikte veya az yağlı yoğurt, peynir ile tüketilen kepekli makarna daha uygundur. Kepek bağırsakları çalıştırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder