Bu tropikal meyveyi daha önce tatmadıysanız bunu daha fazla geciktirmeyin. Çünkü ananas doğrusu de çok lezzetlidir.
Zahmetsizce soyulur
Güç gibi görünse de ananası soymak fazla kolaydır. Ananası planlamak için, iki ucunu emin ve daha sonra keskin bir bıçakla kabuğunu soyun. Sonra ananası dörde bölün ve hepsinin içindeki sert kısmı alın ve kalan kısmı küçük, lokmalık parçalara bölün. Artanı buzdolabında saklayabilirsiniz.
Antioksidanlar
Böylece çok meyvede bulunan antioksidanlar ananasta da vardır.
Kullanışlıdır
Ananasla o kadar çok şey yapabilirsiniz. Salataya katabilir, yemeklerde pişirebilirsiniz. Ananas, avokado ve jalapenoyu karıştırıp tavuk ve balıklarınızı bu sosla lezzetlendirebilirsiniz. Ananas, kivi, mango, portakalı karıştırıp lezzeli bir meyve salatası yapabilirsiniz.
Yemek pişirebilirsiniz
Ham olarak fazla lezzetli olan ananas, pişince de bir pek lezzetli olur. Ananas parçalarını tavuk göğsüyle karıştırın ve içine kırmızı dolmalık biber ekleyin. Sonra bunu pişirin ve lezzetli bir tatlı ekşi tavuk elde edin. ya da ananas suyu ve teriyaki sos ile tavuğu pişirin ve bir Hawaii yemeği elde edin. Ananaslarınızı ızgarada pişirip üstüne bal ekleyerek mükemmel bir tatlı da hazırlayabilirsiniz.
Kalorisi düşüktür
Bir kase ananas yalnızca 100 kaloridir. Yani tatlı olmasına karşın onu yemekten korkmanıza gerek yok!
C vitamini
Ananas, C vitamini ile doludur ve bu, immün sisteminiz ve yaralarınızın iyileşmesi için önemli bir vitamindir. Her gün ananas tüketmek, soğuk algınlığına yakalanmanızı engeller.
Dinç günler dileriz!
Kaynak: Kadın Sağlığı Sitesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder