Bir Takım yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları şöyle sıraladı:
1 Ispanak-pancar: Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor. 2 Domates-zeytinyağı: Domateste bulunan ve yürek-damar hastalıklarıyla bir takım kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor. 3 Biftek-havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor. 4 Yeşil çay-limon: Yeşil nehir limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor. 5 Sarımsak-balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici tesir gösteriyor. 6 Kırmızı et-biberiye: Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan özgürlük radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor. 7 Portakal suyu-yulaf ezmesi: Her ikisi de yürek krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor. 8 Elma-kırmızı şarap: Antioksidan özelliğiyle kansere karşısında koruyucu flavonoidler taşıyan elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor. 9 Yabanmersini-üzüm: Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor. 10 Sert kabuklu yemişler-çekirdekler-kurutulmuş meyveler: Protein açısından zinde olan bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor. Kaynak: Kadın Sağlığı
Kadın hastalıkları, kadınların yaşadıkları sağlık sorunları, belirtiler ve tedavi yöntemleri ile ilgili güncel sağlık haberleri burada.
16 Mart 2017 Perşembe
Bu yiyecekleri birlikte tüketin…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder