Ege bölgesinin lider firması Pier Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Ulusal ve Uluslararası 200’den fazla firmaya İş Sağlığı ve İş Güvenliği alanında hizmet vermektedir.
Hizmet talebinde bulunan her müşterinin; ihtiyaçlarını ve taleplerini detaylı bir şekilde analiz ederek; müşteriye özel hizmet modelleri geliştirmektedir.
İhtiyaç duyduğunuz bütün OSGB hizmetlerini tek bir çatı altında satın alabilme rahatlığı sunan Pier OSGB ailesine katılmak için lütfen bizimle iletişime geçin.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği ;
Türkiye, iş kazası ve meslek hastalıkları açısından, dünyada ilk sıralarda yer almaktadır.
İş Güvenliği Kavramı 1986 yılında Cernobil faciasından sonra OECD (Organization for Economic Co-operation Development) tarafından ortaya atılan bir kavram olmuştur. Tabi bir kavram olmasının ötesinde yıllardır evrensel bir kültür olarak dünyanın gelişmiş ülkelerinde kullanılıyordu.
Uluslararası çalışma Örgütünün (ILO – International Labour Organization) verilerine göre iş kazalarının %98’ i önlenebilir sadece %2’ si korunması mümkün olmayan iş kazaları olarak oranlanmıştır. Yani başlangıç noktası olarak işyerinde var olan ya da olabilecek tehlikelerin işçilere, işverene ve çevresine verebilecek zararların önlenmesi için yapılacak tespitlerdir. Bu tespitlerin ardından alınması gereken önlemlere biz “İŞ GÜVENLİĞİ” diyoruz. Ve bu güvenli ortamı hazırlamakta “İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI” nın işidir.
Ülkemizde yeni çıkan yasa ile birlikte mevzuat açısından zorunlu bir uygulama olsada işletmenin ve ülkenin menfaatine olan iş güvenliğini aşağıdaki veriler de doğrulamaktadır;
Bakanlığın verilerine göre Ülkemizde her gün ortalama 172 iş kazası meydana geliyor ve bunların %3’ü ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. %6 ise iş görmezliğe yol açıyor. Bornova osgb firmaları
Ülkemizde iş kazalarının sektörlere göre dağılımı şu şekildedir;
· %14 Metalden eşya imalatı.
· %9.4 İnşaat işleri.
· %7.8 Kömür madenciliği.
· %7 Dokuma Sanayi ve Nakil araçları imalatı.
· %6.8 Makina imalatı ve Tamiratı.
· %6.3 Taş – Toprak Sanayi
· %5.6 Nakliye
İş sağlığı ve İş güvenliği yasası ile çalışma saatlerinin azalması, uzman çalıştırma, doktor çalıştırma zorunluluğu, diğer sağlık personeli zorunluluğu, yeni makine ve kişisel korunma ekipmanları ve donanımları yanında kurs ve eğitim masraflarını eklediğinizde sanayicinin maliyetleri kaçınılmaz olarak artacaktır. Kısa vadede bu bir kayıp gibi görse firmalar uzun vadede ülkemizin iş kazaları nedeniyle yıllık ortalama 7 milyar TL kaybı önlenmiş olacaktır. En önemlisi de insan hayatı gibi her şey den daha değerli bir kazanç elde edebiliriz.
İşveren, kurduğu veya anlaştığı iş sağlığı ve güvenliği ( OSGB ) organizasyonuyla; işyerindeki tüm tehlikelerin ortadan kaldırılması amacıyla, iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak üzere dikey ve yatay çalışma ilkelerini ele alarak, genel ve özel organizasyon yükümlülüğünü yerine getirecektir.
Sağlıklı ve güvenli bir gelecek için İSG uygulamalarının ülkemizde de yerleşmesi, çalışılması ve en önemlisi kültür haline gelmesi umuduyla .